Oglum Emzigi unutamıyor

Nuray19

New member
Gece boyunca ağzında emziğin kalması hem ağız diş sağlığı için iyi değil hem de emme refleksini arttırır, git gide emme ihtiyacı artar. Uykuya daldıktan sonra çıkarmak gerekir. Gündüzleri de istemesinin bir sebebi bu olabilir. Bir diğer sebep de gün içerisinde duygusal yoksunluğa düşüyor olabilir. Anne göğsünü emen bebek mesela düşüp canı yandığında acısını unutmak ve güven almak için aç olmasa da anne göğsüne yönelir ya bu şekilde olabilir. Acaba o anlarda güven ihtiyacı mı oluyor bebeğinizin?

Emzikten keserken duygusal anlamı daha az olan gündüz zamanlarını önce, gece uykularını en sona bırakmalısınız. Yerine hep teselli edici olarak kendinizi verin. Sarın sarmalayın, avutun.

Ben gece emme isteğini şöyle yorumlamıştım kizim çok az yiyen bı bebek gece acıkıyor ve süt ya da mama içmiyor o yüzden emdigini düşünüyordum, duygusal yoksunluk olacak bişey yapmamaya çalışıyorum her anne dediğinde yanındayım ve cevap veriyorum isteklerine gece birlikteyiz gunduzde hiç olmadığı gün en az bir saat birebir vakit geçiriyoruz ve zaten çok uyumlu bı çocuk genel.anlamda duygusal yoksunluk olsa gunduzde belirti vermez mi

Naide

New member
[MENTION=4365]polyanna[/MENTION] benim bebegimde emzik emiyordu 9 aya kadar sonra beni bi isirmaya basladi burdaki emzirme uzmanlari emzik emerken dislerinide kasiyabiliyor ve sen gogsune koyunca ayni seyi dunup senide isiriyor dediler o yuzden biraktirmak zorunda kaldim... ama kademeli biraktirdim ben ilk once gunduzleri vermememye basladim sonra gecede vermemmey basladim.. benim avantajim hala emiyordu ve ne zaman emzik ihtiyaci duysa gogsunu veriyordum.. Cok sukur erkenden basarabildik emzigi birakmayi Insallah sizde birakirtirmakta cok zorluk cekmezssiniz... Yukarda da denildigi gibi bebeginiz o emzikle arasinda bi bag kurmustur illa ki birden o bagi koparmak cocugun duygu dunyasini olumzuz etikler...

Sümeyyeee

New member
Şuan o kadar iyiki eski neşesi yerine geldi oglusumun şükürler olsun inşallah sorun çıkmadan tez zamanda bırakır emzigi

Ben gece emme isteğini şöyle yorumlamıştım kizim çok az yiyen bı bebek gece acıkıyor ve süt ya da mama içmiyor o yüzden emdigini düşünüyordum, duygusal yoksunluk olacak bişey yapmamaya çalışıyorum her anne dediğinde yanındayım ve cevap veriyorum isteklerine gece birlikteyiz gunduzde hiç olmadığı gün en az bir saat birebir vakit geçiriyoruz ve zaten çok uyumlu bı çocuk genel.anlamda duygusal yoksunluk olsa gunduzde belirti vermez mi

Duygusal yoksunluk deyince aklımıza hemen annenin bir eksikliği mi var, diye geliyor ya bizim aslında öyle değil. Örnek vermiştim ya çocuk düşüp canı acıdığında, acısını dindirmek ve güven almak için anne göğsüne yönelir. Bu da bir duygusal yoksunluk anı. Açlıktan değil tamamn emniyette olduğundan emin olmak ister. Anne göğsünü sunduğunda çok fazla emmez bu zamanlarda. Biraz sakinleşir ve bırakır. Hatta biraz büyüdüğünde sadece annesinin kucaklaması bile yeterli gelir. Emzirmeye gerek kalmaz bile.

Gün içerisinde emzik istediği anlara dikkat etmek gerekir yani.

Gece yatırmadan yarım saat önce tok tutacak birşeyler yedirmeye çalışsanız, süt/mama/muhallebi gibi. Olabilir mi?

Nuray19

New member
Gece yatırmadan yarım saat önce tok tutacak birşeyler yedirmeye çalışsanız, süt/mama/muhallebi gibi. Olabilir mi?

Ah ah o dertleri açmayın çok çok az miktarlarda doyuyor ve zaten akşam yemek yediği için yatarken bı daha acikmiyor kek falan yapıyorum bazen ama illaki acıkıyor daha küçük çünkü, süt içtiği zamanlarda gece bı kere kalkardı ve sonra çok rahat uyurdu