Gece boyunca ağzında emziğin kalması hem ağız diş sağlığı için iyi değil hem de emme refleksini arttırır, git gide emme ihtiyacı artar. Uykuya daldıktan sonra çıkarmak gerekir. Gündüzleri de istemesinin bir sebebi bu olabilir. Bir diğer sebep de gün içerisinde duygusal yoksunluğa düşüyor olabilir. Anne göğsünü emen bebek mesela düşüp canı yandığında acısını unutmak ve güven almak için aç olmasa da anne göğsüne yönelir ya bu şekilde olabilir. Acaba o anlarda güven ihtiyacı mı oluyor bebeğinizin?
Emzikten keserken duygusal anlamı daha az olan gündüz zamanlarını önce, gece uykularını en sona bırakmalısınız. Yerine hep teselli edici olarak kendinizi verin. Sarın sarmalayın, avutun.
Ben gece emme isteğini şöyle yorumlamıştım kizim çok az yiyen bı bebek gece acıkıyor ve süt ya da mama içmiyor o yüzden emdigini düşünüyordum, duygusal yoksunluk olacak bişey yapmamaya çalışıyorum her anne dediğinde yanındayım ve cevap veriyorum isteklerine gece birlikteyiz gunduzde hiç olmadığı gün en az bir saat birebir vakit geçiriyoruz ve zaten çok uyumlu bı çocuk genel.anlamda duygusal yoksunluk olsa gunduzde belirti vermez mi