Oğlum solak

Yolcu

New member
Selam sevgili anneler.oglum 5.7 aylik.kalem tutmaya basladigindan beri hep sol Elin kullandi.Oğlum solak hala oyle sol elle yazi yaziyor,resim ciziyor ,makas kullaniyor ve s.ama bizim asil sikintimiz yemek.nerdeyse 3 seneden fazla oldu sag Elle yemeye alissin diye ugrasiyoruz.oglum senin icin sagla yemek zor anliyorum ama sagla yemen lazim.gecenlerde anaokulndan geldi yemek yiyoruz solla yiyor el degistirmesini soyledim diyorki ama ogretmenim dediki hangisi kolayina geliyorsa onu kullan.3 sene ugrastigimiz bina ogretmenim 1 cumlesiyle sarsildi Adem hocanin dedigi gibi ogretmen gercekten insanin hayatinda Anne babadan sonra en etkili kisi.solaklarin solla yemesi icin dinimizde izin varmi diye arastirdim ama okudugum makalelerin hepsinde olmaz diyor kucuklukten sagla yemeyr alismasi lazim.bilgisi olan arkadaslar fikirlerin yazarlarsa sevinirim.birde oglum harfleri rakamlari yazmaya basladigindan bu tarafa dikkatimi ceken biseyler var.oglum bazi rakam ve harfleri ters yaziyor.mesela 3,6,9,4 u ters yaziyor ama her zaman degil.veya 13 yazacak ama 31 yaziyor.harflerden de ters yazdigi oluyor S harfi mesela.disleksi konusun arastirmadim daha ama oyle olma ihtimali varmi acaba?sevgiler

Sabah

New member
Merhaba
Solaklik konusunda bir radyo kaydi dinledim simdi. Adem Bey bu konuda asla baski kurulmamasu gerektigini soylemis, soyle diyor; cocugun alistigi elinden farkli bir el kullanmasini istiyorsaniz bunu yemek esnasinda yapmayin, yemege karsi tepkisellesebilir. Once sag ayagini kullanmakla baslayin. Oyun seklinde merdiven cikarken once sag ayagi atip yanina sol ayagi getirmesini gösterin. Sag ayakla seksek oynatin. Sag ayagi gelustirecek oyunlar oynatin. Sonra sag rarafina yonelmesini saglayacak oyunlar oynayin sagindan seslenin sagindan donup size baksin, gibi. Sonra sag tarafina yatarak uyuyup sag tarafindan kalkmasi icin tesvik edin, yine baski yok tabii. Sonra sag el ile kalem tutma, resim cizme gibi alistirmalardan sonra en son sag ile yemek yemeyi teklif edin diyor.

Rakamlari harfleri ters cizme konusunda bir bilgim yok ama kardeslerimden hatırladığım ilk okula basladiklari zamanlar onlar da yapiyordu boyle seyler. Cok baski kurulmadan irnegin 13 oyle degil boyle yazilir diyerek degil de 13 mu yaziyorsun kuzum 13 13 diye bir kac kez yazarak gosterebilirsiniz sanirim.