Oğlum ünlü harflerle başlayan kelimeleri söylerken çok zorlanıyor. Ne yapalım?

Pedagoji Okulu

New member
Soru :3.5 yaşında bir oğlumuz var. Tırnaklarını yediği için doktora götürmüştük. Vitamin değerlerine bakmak için kan alırlarken, çok korktu ve ağladı.Eve geldiğimizde de konuşurken kekelemeye başladı. Ünlü harflerle başlayan kelimeleri söylerken çok zorlanıyor ve kekeliyor.daha önce böyle bir problemimiz yoktu. Ne yapmalıyız ?

Cevap :Kekemelik bir defa başlarsa arkası hızlı bir şekilde gelir.
Çocuğunuzda korkuya bağlı bir kekemelik başlamış olabilir. Neden bunu söylüyorum, çünkü siz tırnaklarını yiyen bir çocuğun kekemeliğinden bahse diyorsunuz. Tırnak yemek, ürküntünün sonucudur. Eğer bir çocukta ürküntü ile birlikte kekemelik başlamışsa, böylesi çocukların uzman desteği ile sorunu aşmaya ihtiyacı vardır. Ancak, yaşı itibarıyla bakıldığında uzman desteği alabilecek yaşta değil.Bu sorunu siz kendi gayretinizle çözmelisiniz. Sakin olun, onu kaygılandırmadan dinleyin, heyecanlanıp kekelediğinde onu zorlamayın, konuşmasını düzeltmeye çalışmayın sabırla ve sükûnet içerisinde geçecek, belki bir yıl içinde konuşmasını tekrar düzene kavuşturmasını bekleyin.
Bu dönem oldukça önemlidir, çocuk hassastır, konuşmasının bozukluğuna vurgu yaparsınız sorun daha da büyür. Eğer 5 yaşına kadar sorun çözülmezse, bu yaştan sonra sonra bir uzman desteği almanızı öneririm.
 

Betül

New member
[h=2]Oğlum ünlü harflerle başlayan kelimeleri söylerken çok zorlanıyor. Ne yapalım? Teşekkürler paylaşım için[/h]
 
Üst