Oğlumun cinsiyet karmaşası

SuedaEymen

New member
Merhaba. Oğlum 2.5 yaşında. 2 yaşından beri artarak devam eden bir problemimiz var. 8 yaşında çok süslü bir ablamız var. Ablamızın tüm tokalarını, çantalarını, en süslü eteklerini delicesine sahipleniyor. İlk başta görmezden geldik artarak devam etti. Açıklamaya çalıştık ben erkek değilim ben kızım diye öfkelenmeye başladı. Etekleri saklıyorum bulamayınca sinir krizi geçiriyor abla giydikçe onunkini çıkarmak istiyor. Babasıyla vakit geçirmekten hoşlanmıyor. Eteği giyip Prenses oldum diye dans edip coşuyor çok mutlu oluyor. Çocuklarla bir araya geldiğinde erkeklerle değil kızlarla oynuyor yemek yapıyor barbie bebeklerle evvilik oynuyor. Çok endişeleniyorum ne yapmalıyım bilmiyorum?

zeyz

New member
Merhaba,

Ablasıyla bir arada büyümekten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Benim de kendimden 1 yaş küçük erkek kardeşim var. çocukken benim eteğimi giymek için ısrarcı olurmuş. Annem sürekli eteği ıslatıp ipe asarmış, 'kirlendi, yıkadım' dermiş. sonrasında gayet normal bir yetişkin oldu.

Çocuğunuz bu eğilimi bilinçaltına yükleyebileceği şeylere maruz kalıyor mu? karakterlerinde cinsiyet bozukluğu olan bilgisayar oyunları veya çizgi filmler gibi... Biliyorsunuz, insan sıfatında karakter bile kalmadı çizgi filmlerde....

eğer böyle şeylere maruz kalmıyorsa sadece ablasına özeniyordur diye düşünüyorum.

sevgiler

SuedaEymen

New member
Sadece ablasına özeniyor fakat özenti gittikçe haddini aşıyor gibi ben bu durumda ne yapmalıyım acaba? Küçük olduğu için 1 sene daha bakıcıyla devam etmeyi düşünüyorduk ama faydası olacaksa Kreşe mi başlatsak? Görmezden mi gelsek? Telkin mi etsek? Etekleri saklasak mı? Yasaklasak mı? Serbest mi bıraksak bilemedim *♀️ bir pedagog desteğine ihtiyaç duyuyorum