Patladım ☹

BirAnneBirBebek

New member
Ben ne yaptım böyle?
(Kızım 39 aylık)

Yaklaşıküç aydır( yazın başlaması ile) kızım giyinmeyi sevmiyor. Evin içinde sürekli çıplak. Yaz aylarında sıcaktan çok bunalıyordu ve terden her yetinde isilik oluşmuştu. Bende üzerine gitmiyordum. Dışarı çıkarken biraz zorluk çıkarıyordu, giyinmesi uzun sürüyordu.

Bir aydır ise giyinmek istemiyorum, bütün kıyafetlerim beni rahatsız ediyor diyor.
Sevmediği bütün kıyafetleri ayırdık. Beğendiği bir sürü kazakları var... Babasıda dışarı giderken kıyafet giymemiz gerektiğini anlattı. Birtek anne ve babanın yanında bu şekilde durabilirsin vsvsvs

Artık kreşe başladık. Ve her sabah
Ben giyinmek istemiyorum diye ağlıyor. Tam giyiniyoruz. Pat bunuuu istemiyorum diye kazağını va üzerinden çekiştirerek zorla çıkarıyor. Giyinmek çok uzun sürdüğü için erken bile kaldırıyorum, yinede yetişemiyoruz.
(Kreşe severek geliyor. Öğretmeninide çok seviyor. O yönden hiç bir sıkıntımız yok. )

Dün ve bugün sabah kızıma ilk defa sesimi yükselttim. Çok pişmanım. Baya patladım. Sinirlendim. Kendimede çok kızdığım için dahasa öfkelendim.

Tabii ki yinede giyinmedi. 😀

Giyinmeden gidicem diye ısrar. Bende üzerine bir ceket atarak arabaya gittik. Arabada giydiricem seni dedim. Kreşe geldiğimizde tabii ki giyindi. Bu seferde ben evdeki kazağımı istiyordum dedi😀

Şimdi ben ne yapmalıyım? Son iki gündür içimde bir sabırsızlık ve sinir hali. Kendimi tanıyamıyorum.

Kızımın giyinmeme problemine nasıl önerileriniz olabilir? Neden giyinmek istemeyebilir ki? Bir yerde bir hata mı yaptım?

Giyinme sorumluluğunu babaya aktarsam olur mu?

Lütfen bir cevap verin kendimden emin olmamaya başlıyorum neredeyse...

Damladuru

New member
Merhaba. 3 yaşında bir kızım var. O da giyinmeyi pek sevmiyor. Üzerine gitmiyorum baskı kurmuyorum inada bindirmesin diye. Bugün mutfaktaydım yanıma geldi eşofmanın ve iç çamaşırını çıkardı. Çıkarırken de muzip muzip yüzüme bakıyorHiç tepki vermedim. Bu soğuk kış gününde evin içinde öyle dolaştı taaki balkona çıkıcaz ama önce giyinmen gerek diyene kadar. Giyinme sorunu olan çocukların güvenli bağlanmasında problem olabilir diye okumuştum. Ama ben güvenli bağlandığımızı düşünüyorum başka bir sebep arıyorum belki zamanla geçer diyorum

Babalık

New member
Merhaba benim kızım 24 aylık giyinme sorunumuz hala var. Bunun birinci sebebi olarak ben çocuğun reddedilmeye karşı tepkisel olduğunu düşünüyorum. Çocuğa karşı 'hayır' kelimesini fazla kullandığımızdan olabileceğini düşündüm. Adem Hoca'ya bu konu sorulduğunda bırakın biraz da üşüsün soğuğu görsün demişti. (Bende öyle yaptım ilginçtir çocuk üşüdüm diyerek giysi getirdi ve giydi). Benin şu andaki çözümüm çocuğu balkona çıkarıyorum. Bak hava soğuk üşüdün galiba diyorum ve o şekilde giydiriyorum. Bazen de paltosunu vs. binanın girişinde soğuk ile karşılaşınca giydiriyorum.