Sadeleşmek Nasıl Olmalı

M

mslht

Guest
Merhabalar
Benimde son zamanlarda arastirdigim ilgilendigim konu sade yaşam.bu başlığı açtığınız icin tesekkur ederim [MENTION=1520]havuçtatlısı[/MENTION].bende sadelesmek ,evde fazlalik tutmamak istiyorum.eskiden hemen satin aldigim şeyleri artik almiyorum.fazla kap kaçak varsa bir yere yemek felan gondersem kap kalsin diyorum.ceyizimde kullanmadigim fazlaliklari ihtiyac sahibi genc kizllara veriyorum etraftanda topluyorum. Herseyini dagittin diyenlere sandikta lekenecek sakladiklarinizi emin olun kizlariniz beğenmeyecek diyorum.yükden baska birşey olmayacak onlarada.elbiselerimi azaltmaya çalışıyorum.cocuklarim kuzenleriyle dönüşümlü giyerler kuculeni veririm kardeslerime onlarda bana.tabiki yeni aldiklarimizda olur muhakkak ama arkadan giyecekler oldugu icin rahatlikla alirim.evinde gereksiz ortuler yok.objeleri kaldirdim.evlenirken en cok aldigim vazo tarzi suslere pismanim.modayi takip etmemek bence en buyuk sadelesmek.moda olan birseyi begensem bile belediye dagitmis gibi herkeste olmasi beni rahatsiz eder.kitap konusunda sadelesemiyorum.parayi acimadan verdigim tek set kitap.ama okumadan alma yasagi koyarim kendime okursam alirim.zira daha once alip okumadiklarim oldu.boyle benim icin daha cok sey var.etrafta surekli verin fazlaliklari derim.yazacak cok sey var.konuyu ilgiyle takip ediyorum.ornek olsun diye anlattim kusura bakmayin sizlerdende ornekler bekliyorum.kitap tavsiyeleri icin ayrica tesekkur ediyorum[/QU
Çol güzel böyle yaşayabilmek insan omuzundaki yüklerden kurtulmuş gbi hisseder herhalde. Bizde öyle fazlalık almayız. Almak isteyip de alamadıgım şeye üzülmem çünki ne zor sartlat latında yaşayanlar var. Benim 15_ 16 yıllık arkadaslarım var çocuklarım hep onların kıyafetlerile büyüdü bende kendi arkadaslarıma dagıttım. İhtiyac olan seyleri alma konusunda kanaatkar olmalıyız. Eskiden daha 18li yaşlarda ucuz buldugum birşeyi hemen alırdım ne kadar gereksizmiş halbuki. Ona verecegin az da olsa parayla ihtiyacı olan birine yardım edebilirsin
Birgün yolda giderken arabnın önüne aniden bir çocuk çıktı Allah korudu çok şükür ciddi bişey olmadı. O vesile ile ailenin evine gitmemiz gerekti. Savaş maduru ailelerdendi. Onların halini görünce çocuklar ayakları çıplak evde halı yok yerler soguk namaz kılacagı ikinci bir seccade yok verebilecegi... Gerkesiz seyleri almyan biri olarak yinede Kendimden utandım. İhyçtiyaç olsrak gördüğüm şeylerden dolayı Hz Allaha ne kadar şükürsüzmüşüz ondan utandım. Tanıdıklara söyledim durumu herkes elinden gelen yardımı yaptı bir yardımla gittik evlerine çok şükür. Sadeliginde sadeligi olmalı herhalde ve bunun yolu şükretmeyi bilmekten geçiyor. Gerçekten şükredebilirsek elimizdeki nimetlere fazlasında hiçbirzaman gözü olmaz insanın.

M

mslht

Guest
Alıntı yapayım dedim beceremedim kusura bakmayın forumda yeniyim.
Çol güzel böyle yaşayabilmek insan omuzundaki yüklerden kurtulmuş gbi hisseder herhalde. Bizde öyle fazlalık almayız. Almak isteyip de alamadıgım şeye üzülmem çünki ne zor sartlat latında yaşayanlar var. Benim 15_ 16 yıllık arkadaslarım var çocuklarım hep onların kıyafetlerile büyüdü bende kendi arkadaslarıma dagıttım. İhtiyac olan seyleri alma konusunda kanaatkar olmalıyız. Eskiden daha 18li yaşlarda ucuz buldugum birşeyi hemen alırdım ne kadar gereksizmiş halbuki. Ona verecegin az da olsa parayla ihtiyacı olan birine yardım edebilirsin
Birgün yolda giderken arabnın önüne aniden bir çocuk çıktı Allah korudu çok şükür ciddi bişey olmadı. O vesile ile ailenin evine gitmemiz gerekti. Savaş maduru ailelerdendi. Onların halini görünce çocuklar ayakları çıplak evde halı yok yerler soguk namaz kılacagı ikinci bir seccade yok verebilecegi... Gerkesiz seyleri almyan biri olarak yinede Kendimden utandım. İhyçtiyaç olsrak gördüğüm şeylerden dolayı Hz Allaha ne kadar şükürsüzmüşüz ondan utandım. Tanıdıklara söyledim durumu herkes elinden gelen yardımı yaptı bir yardımla gittik evlerine çok şükür. Sadeliginde sadeligi olmalı herhalde ve bunun yolu şükretmeyi bilmekten geçiyor. Gerçekten şükredebilirsek elimizdeki nimetlere fazlasında hiçbirzaman gözü olmaz insanın.

havuçtatlısı

New member
şükür sadeliğin başı olsa gerek.

şimdi size başka bir şeyden bahsetmek istiyorum:

PLANLI ESKİTME= ÜRÜN YAŞAM DÖNGÜSÜ

Bu tabirleri hiç duydunuz mu? kullandığımız ürünler neden hemen eskiyor ve hiç dayanmaz sürekli değiştirmek zorunda kalıyoruz hiç düşündünüz mü? ne kadar sade olalım tasarruflu olalım iktisat edelim idare edelim desek de bu bize yapılanların ne kadar farkındayız? sizinle bir video paylaşacağım lütfen izleyin. ve bu yaşam döngüsünün gerçekten neresindeyiz ve ne kadar farkındayız?

http://www.youtube.com/watch?v=BPFVcPmootQ

Son düzenleme:

deva

New member
şükür sadeliğin başı olsa gerek.

şimdi size başka bir şeyden bahsetmek istiyorum:

PLANLI ESKİTME= ÜRÜN YAŞAM DÖNGÜSÜ

Bu tabirleri hiç duydunuz mu? kullandığımız ürünler neden hemen eskiyor ve hiç dayanmaz sürekli değiştirmek zorunda kalıyoruz hiç düşündünüz mü? ne kadar sade olalım tasarruflu olalım iktisat edelim idare edelim desek de bu bize yapılanların ne kadar farkındayız? sizinle bir video paylaşacağım lütfen izleyin. ve bu yaşam döngüsünün gerçekten neresindeyiz ve ne kadar farkındayız?

http://www.youtube.com/watch?v=BPFVcPmootQ

Video icin tesekkurler izledim ara ara takip ettigin bi kanal.gercekten hersey tüketmek uzerine kurgulanmis inanilir gibi degil saglam yapmak varken çürük yapmak.bu arada videoegitim kanalini tavsiye ederim orada kapitalizm ve tuketme uzerine bilgilendirici guzel videolar var

Esragy

New member
Ben de sadeleşmek konusuna eğildim son zamanlarda. Bir kaç kitapta ilgimi çekti bu konuda. Minimalizm akımını anlatan videolar var onları izleyebilirsiniz. Ben kendime bir liste yaptım ve bu listeye göre evimi, hayatımı sadeleştirip listede tik atıyorum. Tik atma kısmu öyle eğlenceli ki anlatamam 😀bu listeyi çekip fotoğrafını burda paylaşabilirim isteyenler için. Sadeleştikçe anlam kazandığını fark ediyor insan bir şeylern. Bu anlamda benim sloganım ‘Bir yıldır kullanmadıysan ona ihtiyacın yok demektir😏’ son bir yıl kullanmadığım bir çok şeyi elden çıkardım. Son bir yıldır aramadığım ve beni aramaya da pek niyeti olmayanlardan genel itibariyle vazgeçtim😌 kıyafet, ayakkabı ve mutfak eşyası konusunda inanılmaz bir rahatlama yaşadım diyebilrim👍🏻 Şimdi yeni bir şey alırken buna gerçekten çok mu ihtiya

havuçtatlısı

New member
Ben de sadeleşmek konusuna eğildim son zamanlarda. Bir kaç kitapta ilgimi çekti bu konuda. Minimalizm akımını anlatan videolar var onları izleyebilirsiniz. Ben kendime bir liste yaptım ve bu listeye göre evimi, hayatımı sadeleştirip listede tik atıyorum. Tik atma kısmu öyle eğlenceli ki anlatamam bu listeyi çekip fotoğrafını burda paylaşabilirim isteyenler için. Sadeleştikçe anlam kazandığını fark ediyor insan bir şeylern. Bu anlamda benim sloganım ‘Bir yıldır kullanmadıysan ona ihtiyacın yok demektir’ son bir yıl kullanmadığım bir çok şeyi elden çıkardım. Son bir yıldır aramadığım ve beni aramaya da pek niyeti olmayanlardan genel itibariyle vazgeçtim kıyafet, ayakkabı ve mutfak eşyası konusunda inanılmaz bir rahatlama yaşadım diyebilrim Şimdi yeni bir şey alırken buna gerçekten çok mu ihtiya

merhaba cidden tik attığınız listeyi merak ettim paylaşırsanız sevinirim.

bir de bu yaptıklarım listesi hakkında bir şey söylemek istiyorum.
hayatını düzenleyip iş karışıklığını da ortadan kaldırmak için yine japonların bir iş planı var.
bir panoya "yapacağım - yapıyorum -yaptım " diye üç bölüm ayırarak yazıyorsunuz ve altına renkli post-it kağıtlarından kısa vadeli planlarınızı işlerinizi yapıyorsunuz. ve yaptıkça ikinci bitirdikçe de 3. bölüme aktararak bu kağıtları işinizi takip ediyorsunuz. böylelikle kendinizi yaptıklarınızı görerek daha da motive edip ilerliyorsunuz. sadeleşme planı yaparken de bu listeleme yöntemini kullanabiliriz çok da güzel güzel olur diye düşünüyorum.

iş plan panosu yaptığımda ben de paylaşmayı düşünüyorum :)

That Sugar Film diye bir şey var. Şekeri bırakmakla ilgili.. bir aydan fazla süremese de etkili kararlar aldıran bir film. 1 ay sonra tekrar izlerseniz bir ay daha kurtarır sizi. Konu başlığı altındaki tüm yazıları okumadım ama bu da konuya dahil diye düşünüyorum.

havuçtatlısı

New member
That Sugar Film diye bir şey var. Şekeri bırakmakla ilgili.. bir aydan fazla süremese de etkili kararlar aldıran bir film. 1 ay sonra tekrar izlerseniz bir ay daha kurtarır sizi. Konu başlığı altındaki tüm yazıları okumadım ama bu da konuya dahil diye düşünüyorum.

konumuz sadeleşmekle alakalı yediğimiz içtiğimiz şeylere de tabii ki dikkat etmek gerekiyor. önerdiğiniz filmi film önerileri başlığı altında da yazabilirsiniz.