M
mslht
Guest
Merhabalar
Benimde son zamanlarda arastirdigim ilgilendigim konu sade yaşam.bu başlığı açtığınız icin tesekkur ederim [MENTION=1520]havuçtatlısı[/MENTION].bende sadelesmek ,evde fazlalik tutmamak istiyorum.eskiden hemen satin aldigim şeyleri artik almiyorum.fazla kap kaçak varsa bir yere yemek felan gondersem kap kalsin diyorum.ceyizimde kullanmadigim fazlaliklari ihtiyac sahibi genc kizllara veriyorum etraftanda topluyorum. Herseyini dagittin diyenlere sandikta lekenecek sakladiklarinizi emin olun kizlariniz beğenmeyecek diyorum.yükden baska birşey olmayacak onlarada.elbiselerimi azaltmaya çalışıyorum.cocuklarim kuzenleriyle dönüşümlü giyerler kuculeni veririm kardeslerime onlarda bana.tabiki yeni aldiklarimizda olur muhakkak ama arkadan giyecekler oldugu icin rahatlikla alirim.evinde gereksiz ortuler yok.objeleri kaldirdim.evlenirken en cok aldigim vazo tarzi suslere pismanim.modayi takip etmemek bence en buyuk sadelesmek.moda olan birseyi begensem bile belediye dagitmis gibi herkeste olmasi beni rahatsiz eder.kitap konusunda sadelesemiyorum.parayi acimadan verdigim tek set kitap.ama okumadan alma yasagi koyarim kendime okursam alirim.zira daha once alip okumadiklarim oldu.boyle benim icin daha cok sey var.etrafta surekli verin fazlaliklari derim.yazacak cok sey var.konuyu ilgiyle takip ediyorum.ornek olsun diye anlattim kusura bakmayin sizlerdende ornekler bekliyorum.kitap tavsiyeleri icin ayrica tesekkur ediyorum[/QU
Çol güzel böyle yaşayabilmek insan omuzundaki yüklerden kurtulmuş gbi hisseder herhalde. Bizde öyle fazlalık almayız. Almak isteyip de alamadıgım şeye üzülmem çünki ne zor sartlat latında yaşayanlar var. Benim 15_ 16 yıllık arkadaslarım var çocuklarım hep onların kıyafetlerile büyüdü bende kendi arkadaslarıma dagıttım. İhtiyac olan seyleri alma konusunda kanaatkar olmalıyız. Eskiden daha 18li yaşlarda ucuz buldugum birşeyi hemen alırdım ne kadar gereksizmiş halbuki. Ona verecegin az da olsa parayla ihtiyacı olan birine yardım edebilirsin
Birgün yolda giderken arabnın önüne aniden bir çocuk çıktı Allah korudu çok şükür ciddi bişey olmadı. O vesile ile ailenin evine gitmemiz gerekti. Savaş maduru ailelerdendi. Onların halini görünce çocuklar ayakları çıplak evde halı yok yerler soguk namaz kılacagı ikinci bir seccade yok verebilecegi... Gerkesiz seyleri almyan biri olarak yinede Kendimden utandım. İhyçtiyaç olsrak gördüğüm şeylerden dolayı Hz Allaha ne kadar şükürsüzmüşüz ondan utandım. Tanıdıklara söyledim durumu herkes elinden gelen yardımı yaptı bir yardımla gittik evlerine çok şükür. Sadeliginde sadeligi olmalı herhalde ve bunun yolu şükretmeyi bilmekten geçiyor. Gerçekten şükredebilirsek elimizdeki nimetlere fazlasında hiçbirzaman gözü olmaz insanın.