Sütten kesme kaç haftada tamamlanmalı ?

Duydu

New member
Sevgili anneler kademeli sütten kesmeye başladım kızımı 25 aylık oldu. Bir aydır saat aralıklarını 1er saat açarak devam ediyorum şuan 4 saatte bir emyor ama merak ettiğim sütten kesme kaç haftada tamamlanmalı. Mesela 1 ay daha uzatırsam kesme sürecini acaba uzadığı için süreç buda çocuğuma zarar verirmi. [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION]

Zeymer

New member
Sevgili anneler kademeli sütten kesmeye başladım kızımı 25 aylık oldu. Bir aydır saat aralıklarını 1er saat açarak devam ediyorum şuan 4 saatte bir emyor ama merak ettiğim sütten kesme kaç haftada tamamlanmalı. Mesela 1 ay daha uzatırsam kesme sürecini acaba uzadığı için süreç buda çocuğuma zarar verirmi. [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION]

Merhaba, oğlum tam 2 yaşına girdiğinin ertesi günü sütten kesme sürecine başladık ve 3 ay sürdü. Allaha şükür sıfır ağlamayla tamamlandı. Uzun ama rahattı.
Bence uzunluğundan ziyade çocuğunuzun bu ayrılığı üzülmeden kırılmadan rahat bir şekilde atlatmasına odaklanın zaten gerisi geliyor. İnşallah siz de kolay atlatırsınız.
Allah yardımcınız olsun.

Duydu

New member
Merhaba, oğlum tam 2 yaşına girdiğinin ertesi günü sütten kesme sürecine başladık ve 3 ay sürdü. Allaha şükür sıfır ağlamayla tamamlandı. Uzun ama rahattı.
Bence uzunluğundan ziyade çocuğunuzun bu ayrılığı üzülmeden kırılmadan rahat bir şekilde atlatmasına odaklanın zaten gerisi geliyor. İnşallah siz de kolay atlatırsınız.
Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sanki bir yerlerde adem hocanın çok uzatmakta çocuğa zarar verir dediğini okumuştum ama nerde hatırlamıyorum o yüzden sordum

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sanki bir yerlerde adem hocanın çok uzatmakta çocuğa zarar verir dediğini okumuştum ama nerde hatırlamıyorum o yüzden sordum

Merhaba;
Bu tamamen çocuğun ve sizin ayrılığa olan yaklaşımınızla alakalı. İç güdülerinizi dinleyin... Adem hocanın kitabında bir iki haftada bırakan çocuk da olduğunu okuduğumda (biz kızımla 3 ayda ayrıldık) şok olmuştum ve sormuştum mizaçla alakalı demişti. Benim kızım için bu kadar kısa olması ise uygun değildi. Aralıkları açarken anlıyorsunuz zaten inşallah, iç seslerinize güvenin 30 aya kadar vaktiniz var.

Sevgiler.

Naide

New member

Gülbahar hanım zaten cevap vermiş ama bende eklemek isterim.. Zira içime sinsin tam olsun diye çabalarken herşey sarpa sarıyordu ve son anda kurtardık. Tamamen sizinle ve yavrunuzla alakalı bi süreç.. Bende yavaş olsun diye milim milim ilerliyordum yavrumda da ağlama krizleri uzun süredir yoktu ama 3 ay olsun 10 hafta olsun falan diyordum derken krizler geri geldi ve 2 günde emzirmeyi bitirdik. Yani siz bebeğiniz ihtiyaçına göre şekillenin illa 2-3 ay olmasına gerek yok 2 hafta da olur 5-6 ayda..

bengibade

New member
İlk çocukta süt kesme sanırım 2 veya 3 hafta sürdü. Yalniz göğüste biriken süt sızı ve ağrı yapıyor. Bunun için çok yasli komşum olan teyze bana taze nane yapraklarını çamaşır ile göğüs arasına yerleştir hem ağrını alır hem fazla süt birikmez demişti. Denedim vallah. İlk günler çok ağrıdı ama bunu duyunca sonra ki günler hafifledi. Bilginiz olsun. ...