Televizyon televizyon televizyon

fatmayüsra

New member
Merhaba
Benim gibi birçok annenin de endişelendiği bir konu televizyon bağımlılığı
Ben çalışan bir anneyim.Anadolu Pedogojisiyle yeni tanıştım.5 yaşında kızım ve 2,5 yaşında oğlum var.Kızım evde olduğu sürece hep televizyon izlemek istiyor.Ben işteyken babasıyla kaldı küçükken.Biz eşimle fazla izlemesin diye sigortadan kapatıyorduk.Az izlemeliyiz deyince sitrese giriyor parmak emmeye başladı.Eve arkadaşlarını çağırıyorum izlemesin diye yarım saat oynuyor televizyon izleyelim mi diyor.Acaba televizyonla mı bağlandı.Oğlumunda bu yönde değiştiğini görünce çok endişeleniyorum.
Televizyonu kaldırsam evden adem hocanın dediği gibi alıştığı bir şeyden mahrum bırakmış olur muyum.Süreli izletsem karalı olamıyoruz ben işteyken babası ve bakıcı bakıyor.Az izle deyince baskımı hissediyor parmak emiyor.Şaşırdım kaldım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Nuray19

New member
Merhaba
Benim gibi birçok annenin de endişelendiği bir konu televizyon bağımlılığı
Ben çalışan bir anneyim.Anadolu Pedogojisiyle yeni tanıştım.5 yaşında kızım ve 2,5 yaşında oğlum var.Kızım evde olduğu sürece hep televizyon izlemek istiyor.Ben işteyken babasıyla kaldı küçükken.Biz eşimle fazla izlemesin diye sigortadan kapatıyorduk.Az izlemeliyiz deyince sitrese giriyor parmak emmeye başladı.Eve arkadaşlarını çağırıyorum izlemesin diye yarım saat oynuyor televizyon izleyelim mi diyor.Acaba televizyonla mı bağlandı.Oğlumunda bu yönde değiştiğini görünce çok endişeleniyorum.
Televizyonu kaldırsam evden adem hocanın dediği gibi alıştığı bir şeyden mahrum bırakmış olur muyum.Süreli izletsem karalı olamıyoruz ben işteyken babası ve bakıcı bakıyor.Az izle deyince baskımı hissediyor parmak emiyor.Şaşırdım kaldım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Burda yapacağınız şey kararlılık. Ve aldığınız kararın tüm aile bireyleri için geçerli olmasi.kiziniz az izlerken baba ya da bakıcı acip bakiyorsa bu olmaz.
Televizyonsuz çocuk büyüten biri olarak şunu soyleyebilirim; önce çocuğun kendi can sıkıntısına çözüm bulmayı öğrenmesi gerekiyor,5 yaşında olduğuna göre kendi kendine oyun kurabilir kardeşiyle uyum varsa onu dahil edebilir ya da bakıcısıni. Oyundan sıyrılıp duygusal yakınlık aradığı anda ihtiyacini ya sizden ya bakicidan karşılaması gerekir.
Televizyonu 1 hafta kapatin ve şunu göreceksiniz cocugunuzdan önce diğer ev halkı bunalacak ya birbirine catacak ya yapacak bişey bulamayacak.
Eğer yavrunuz için bir cozum arıyorsanız ailecek karar verin ve kararlı olun

fatmayüsra

New member
Burda yapacağınız şey kararlılık. Ve aldığınız kararın tüm aile bireyleri için geçerli olmasi.kiziniz az izlerken baba ya da bakıcı acip bakiyorsa bu olmaz.
Televizyonsuz çocuk büyüten biri olarak şunu soyleyebilirim; önce çocuğun kendi can sıkıntısına çözüm bulmayı öğrenmesi gerekiyor,5 yaşında olduğuna göre kendi kendine oyun kurabilir kardeşiyle uyum varsa onu dahil edebilir ya da bakıcısıni. Oyundan sıyrılıp duygusal yakınlık aradığı anda ihtiyacini ya sizden ya bakicidan karşılaması gerekir.
Televizyonu 1 hafta kapatin ve şunu göreceksiniz cocugunuzdan önce diğer ev halkı bunalacak ya birbirine catacak ya yapacak bişey bulamayacak.

Teşekkür ederim nurudilara ben tv çok izlemiyorum eşimde vazgeçebilir Ama kaldırırsam iyi olurmu çocuklar başka yere izlemeye gitmek istermi diye cesaret edemiyorum en güzeli ilk başta alıştırmamak mış tv 2 gündür bozuk onlarla evde futbol bile oynadım sıkılmamaları için
tv ile bağlanmış olabilir mi ondan alıyor olabilirmi duygusal yakınlığı kaldırırsa mahrum bırakmış olurmuyum

Nuray19

New member
Teşekkür ederim nurudilara ben tv çok izlemiyorum eşimde vazgeçebilir Ama kaldırırsam iyi olurmu çocuklar başka yere izlemeye gitmek istermi diye cesaret edemiyorum en güzeli ilk başta alıştırmamak mış tv 2 gündür bozuk onlarla evde futbol bile oynadım sıkılmamaları için
tv ile bağlanmış olabilir mi ondan alıyor olabilirmi duygusal yakınlığı kaldırırsa mahrum bırakmış olurmuyum
Bu onun fitraten ihtiyacı degil sonradan ihtiyaç haline gelmiş bişey. Devam ettirmek iyice perçinleyecektir.
Baglanma karşılıklı duygu akışı sonucu olur TV de durum öyle olmuyor.tv ye bağlanma değil de bir yakına baglanamadigi için kendini orda oyalama olarak düşünebilirsiniz.
Asil onemli olan TV yi kapatınca oluşacak mahrumiyet değil de ,tv açıkken bağlanma ve aidiyet hislerinden mahrum olma ihtimali ..
TV yi kapatmak inanın daha kolay, oluşan boslugu doldurmaktan.

Gülsenn

New member
#fatmayüsra hanım bence eşiniz de sizin gibi düşünüyorsa başarmanız çok kolay.
Ben eşimi tv'de ayıramıyorum. Oğlum da izlemek istiyor tabi. Televizyon yüzünden çok tartışıyoruz inanın, nasıl çözeceğimi bile bilemiyorum

fatmayüsra

New member
#fatmayüsra hanım bence eşiniz de sizin gibi düşünüyorsa başarmanız çok kolay.
Ben eşimi tv'de ayıramıyorum. Oğlum da izlemek istiyor tabi. Televizyon yüzünden çok tartışıyoruz inanın, nasıl çözeceğimi bile bilemiyorum

Evet Gülcem hanım televizyon konusunda duyarlı eşim ama kararlı olamıyoruz.Bende eşimle anadolu pedogojisini uygulamakta sorun yaşıyorum.Fakat kendimi onardıkça eşiminde biraz değiştiğini görüyorum Benim çocuklara 4 gün eşim 1 gün bakıcı bakıyor ben çalıştığım için

fatmayüsra

New member

Peki nurudilara hanım tv yi tamamen evden kaldırmak iyi olur mu sizce

fatmayüsra

New member

Peki nurudilara hanım tv yi tamamen evden kaldırmak iyi olur mu sizce

fatmayüsra

New member
TV bozuk demissiniz yaptirmayin olsun bitsin, çalışıyor halde acmayinca daha çok iktidar mücadelesine girecektir, şimdi bozuk deyince yapacak bişey yok diye düşünebilir.[/Q

Bizim farkına varamadığımız bazı şeyleri sizler aracınızla fark etmemiz çok güzel.Çok izlemeye devam ettikçe bunu dahada perçinleyecektir demişsiniz.Bizden alamadığı yakınlığı ondan aldığı da doğru olabilir.Kendimizi ona bırakamadık sanırım.Ben daha önceleri evin düzenine çok dikkat ederdim.Onunla oynamaya da çalışırdım evde olunca fakat dur şunu yapayım geleyim dedikçe çocukta sıkılır oynumuz yarım kalırdı.Birde öfke anında ona patlamalarım bizi uzaklaştırdı sanırım bunu şimdi anlıyorum çok teşekkürler yardımlarınız için.

Nuray19

New member
TV bozuk demissiniz yaptirmayin olsun bitsin, çalışıyor halde acmayinca daha çok iktidar mücadelesine girecektir, şimdi bozuk deyince yapacak bişey yok diye düşünebilir.[/Q

Bizim farkına varamadığımız bazı şeyleri sizler aracınızla fark etmemiz çok güzel.Çok izlemeye devam ettikçe bunu dahada perçinleyecektir demişsiniz.Bizden alamadığı yakınlığı ondan aldığı da doğru olabilir.Kendimizi ona bırakamadık sanırım.Ben daha önceleri evin düzenine çok dikkat ederdim.Onunla oynamaya da çalışırdım evde olunca fakat dur şunu yapayım geleyim dedikçe çocukta sıkılır oynumuz yarım kalırdı.Birde öfke anında ona patlamalarım bizi uzaklaştırdı sanırım bunu şimdi anlıyorum çok teşekkürler yardımlarınız için.

Farkındalık, suçluluk ya da yetersizlik hissi getirmemeli hiçbir anneye. Hiç birimiz yavrularimiz kötu olsun diye birşey yapmıyoruz.Bizimde heybemizde getirdiklerimiz var cocuklugumuzdan ve dahasi şimdiki dünya telasi, herseylere yetmeye çalışma , apartman dairesinde annelik yapma.. bunlar istedigimiz gibi annelik yapmamızın önüne geçebiliyor.
Eğer biz çocuklarımızla ve esimizle bir AİLE kurup huzurla yaşamaya niyet ettiysek bunun için ne yapabilirizi aramak bize iyi gelir. Bu arayışın içinde de önce kendimize bakmak önce kendimizden başlamak en doğru başlangıç olur. Ama kendimize bakarken kendimizi suçlayarak değil "bilmiyordum şimdi daha iyisi için uğraşacağım" yapamadığımız yerlerde "Rabbim bu kadarına güç yetirebiliyorum sen işimi kolaylaştır" diyerek bu yolculuğu sakin limanlara demir atmak umuduyla sürdürmek.

Yola devam ederken elbette teknik bilgilere ihtiyaç olacak, Adem hocanın kitapları ya da bu forumdaki kıymetli anneler hep yanınızda olur eminim. Farkindaliklarinizin hayatınızı gül bahçesine cevirmesi duasıyla..