Theraplay Kitabı / Phyliss B. Booth, Ann M. Jernberg

Uzun zamandır almayı istediğim bir kitap bir iki site dışında kitapçılarda pek yok. Adem hocamin son pedagoji okulu dersinde kitaplığında da bu kitabın olduğunu gördüm acaba okuyanlar etkisini gören arkadaşlar var mı merak ettim

Buse Hanım merhaba,

Dikkatinizden kaçmamış kitaplık :)

Theraplay oldukça doğal, ilişki odaklı oyun üzerinden bağlanmayı destekleyen bir yöntem. Kitabında hem teorik olarak bilgi edinebileceğiniz hem pratik olarak bizzat uygulayabileceğiniz bir çok oyun ayrıntısı ile işlenmiş... buralardan ihtiyacınıza göre (hangi oyun neyi destekler açıklanıyor) siz belirleyip 4 temel alandan yaşa uygun oyunları seçip oynayabiliyorsunuz. Ayrı yaş grupları için farklı oyunlar tavsiye ediliyor her 4 alanda.

Ebeveynin daha erişilebilir, uyum içerisinde, çocukla senkron, duyarlı bir halde etkileşim sağlamasına yardımcı oluyor... Bu nedenle de kendisi oldukça kıymetli bir kitap diye düşünüyorum :)

Meryem Yıldız

New member
Buse Hanım merhaba,

Theraplay oldukça doğal, ilişki odaklı oyun üzerinden bağlanmayı destekleyen bir yöntem. Kitabında hem teorik olarak bilgi edinebileceğiniz hem pratik olarak bizzat uygulayabileceğiniz bir çok oyun ayrıntısı ile işlenmiş... buralardan ihtiyacınıza göre (hangi oyun neyi destekler açıklanıyor) siz belirleyip 4 temel alandan yaşa uygun oyunları seçip oynayabiliyorsunuz. Ayrı yaş grupları için farklı oyunlar tavsiye ediliyor her 4 alanda.

Ebeveynin daha erişilebilir, uyum içerisinde, çocukla senkron, duyarlı bir halde etkileşim sağlamasına yardımcı oluyor... Bu nedenle de kendisi oldukça kıymetli bir kitap diye düşünüyorum :)

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Selma Hanım :) Anlattığınız kadarıyla faydalı okunması gereken bir kitap almak şart oldu :)

Meryem Yıldız

New member
Buse Hanım merhaba,

Selma Hanım kitap satışta değil birçok siteye baktım hep tükenmiş nasıl temin edebilirim sizin bilginiz var mı

Esila Esila

New member
Buse Hanım merhaba,

Günaydın sevgili@Psk. Selma Şahin bu kitabi bende uygulamak istiyorum yalniz terapist eşliğindemi oluyor sadece 7 yasindaki kizimla yeniden bağlanmak icin büyük firsat cvplarsaniz sevinirim ...

Esila Esila

New member
Güncell güncell :) sevgili [MENTION=382]AySe[/MENTION] Gencer siz kitaplar konusunda baya bilgi sahibisiniz acaba sizin bir durumunuz varmı bu kitap hakkında ?:)

ZeynepEda

New member
Bu kitabı uzun süredir almayı düşünüyorum nasip olmadı.Amazonda bir kaç farklı yazara ait var.Acaba hangisi hangisi daha iyi olur.

Tugcem

New member
Tuğçem hanım bende almak istiyorum fakat terapistsiz uygulanabiliyormu kitap ?

Ben de bunu sormustum bir baslik altinda ama cevap alamadim. Yurt disinda yasadigim icin turk theraplay uzmani bulamadigim icin kitabi ne olur ne olmaz almak istedim. Sorunuzun cevabini ben de merak ediyorum. Kitap henuz elime ulasmadi maalesef. Ogrenirsem hemen paylasirim. Sevgiler

Meryem Yıldız

New member
Merhaba, bende sipariş verdim bekliyorum bildiğim kadarıyla tek başına da uygulanabiliyor oynanılabilecek oyunları yazıyor terapist olsa tabii daha iyi ama yalnız da oluyor sanırım ben terapistsiz deneyeceğim

Tugcem

New member
Bende dün sipariş verdim kitabı içeriğini merak ediyorum üniversitedeyken oyun terapisi dersi almıştık kitabı inceledikten sonra yardımcı olabileceğim bir durum olursa elimden geleni yaparım ��

Aa gercekten cok mutlu oluruz, simdiden destekleriniz icin cok tesekkurler, sevgiler:)

Günaydın sevgili@Psk. Selma Şahin bu kitabi bende uygulamak istiyorum yalniz terapist eşliğindemi oluyor sadece 7 yasindaki kizimla yeniden bağlanmak icin büyük firsat cvplarsaniz sevinirim ...

Merhaba sevgili [MENTION=6357]kır çiçeği[/MENTION]

Bir terapist desteği almak faydalı olacaktır, evet, ancak sadece terapist ile uygulanabilecek egzersizler/oyunlar değil :) Ben İngilizce baskısını biliyorum, Türkçe çevirileri de olmuş sanırım... Kitabın yoğun bir kısmı teorik bilgi içeriyor aslında. Kavramlar ve anlatımlarla bir bakış açısı kazandırıyor, terapinin nasıl şekilleneceğini açıklıyor, en son da yaşa uygun örnek oyunlar sunuyor. Bir terapiste yol gösterici kitap :) Kendime ne alabilirim diye bakınca yine destekleyici oluyor. Bazen oyunları kendiniz türettiğinizi görebilirsiniz hatta. :)

Sevgiler

Sümeyyeee

New member
İçeriğinin tam olarak ne olduğunu kitap elinize geçtikten sonra bilgisini verirmisiniz rica etsem bende çok merak ediyorum...
terapist olmadan kitapla ne kadar etkili olabileceğini alan anneler daha iyi bilir diye düşündüm

Esila Esila

New member
Merhaba sevgili [MENTION=6357]kır çiçeği[/MENTION]

Bir terapist desteği almak faydalı olacaktır, evet, ancak sadece terapist ile uygulanabilecek egzersizler/oyunlar değil :) Ben İngilizce baskısını biliyorum, Türkçe çevirileri de olmuş sanırım... Kitabın yoğun bir kısmı teorik bilgi içeriyor aslında. Kavramlar ve anlatımlarla bir bakış açısı kazandırıyor, terapinin nasıl şekilleneceğini açıklıyor, en son da yaşa uygun örnek oyunlar sunuyor. Bir terapiste yol gösterici kitap :) Kendime ne alabilirim diye bakınca yine destekleyici oluyor. Bazen oyunları kendiniz türettiğinizi görebilirsiniz hatta. :)

Sevgiler
Teşekkür ederim Selma hanım...