huzurvermeyolunda
New member
Sevgili anneler bu satırları esimle olan sabahki tartısmamız uzerine yazıyprum. 31 aylık bir oglum var dogdugundan beri tv internet telefon ile iletisimini en aza indirmeye calıştım hatta savastım diyebilirim cevremle ve en cok da babasıyla. cunki insanlar artık okadar baglanmışki bu menem seye beni yaratıkmışım gibi görüyor. Durumumuzu anlatayım size oglum suan renkleri, sekilleri ,1den 10 kadar olan sayıların cogunu tanıyor .ogluma 1yasımdan beri her uyku öncesi mutlaka kitap okurum suan kendisii secip getiriiyor istedigi kitapları hadi uyuyoruz diyince
11 aylıkken başladı kelimeleri söylemeye 2 yasa yaklasırken tek tük cümleler kurdu. suanda gayet akıcı istedigi cümleyi kuruyor öğrettigim esya vs gibi durumları tekrar edip söyleyebiliyor . sabah cocuk sarkısı actım dinliyorduks oglumda sarkıyla birlikte soyledi bir cok kısmını . esim sen bu cocuga tv izletmedin diye bu zamana kadar kaldı cocuk dedi yakın zamanda kuzenleri geldi 10 gün kadar kaldılar gercekten dili cözüldü biraz daha . ona baglıyormuş babası benn izletmedigim için gec konusmuşmuş bennde dedim ben izletmedigim için gec konusacaksa gec konussun ben tvden öğrenmesini istemiyorum konusmasını diyince evet tüm türkiye cocugunu yanlış büyütüyo bir sen dogrusun onlar yanlış yapıyor diye bende cocugumu yakamam diyince sustu ama bazen gercekten kendimi cok yorgun hissediyrm izletmeyecegim diye kırk takla atmak bir yana bu dısardan müdaheleler beni yoruyor siz söyleyin sevgili anneler ben mi yanlış yapıyorum kaldıki 11 aylık bir kızım daha var oldugumuz sehirde yalnızız kapımızı calan bile yok tek basıma yetmeye calışıyorum herseye