tv izletmeme savasım

Sevgili anneler bu satırları esimle olan sabahki tartısmamız uzerine yazıyprum. 31 aylık bir oglum var dogdugundan beri tv internet telefon ile iletisimini en aza indirmeye calıştım hatta savastım diyebilirim cevremle ve en cok da babasıyla. cunki insanlar artık okadar baglanmışki bu menem seye beni yaratıkmışım gibi görüyor. Durumumuzu anlatayım size oglum suan renkleri, sekilleri ,1den 10 kadar olan sayıların cogunu tanıyor .ogluma 1yasımdan beri her uyku öncesi mutlaka kitap okurum suan kendisii secip getiriiyor istedigi kitapları hadi uyuyoruz diyince 😊 11 aylıkken başladı kelimeleri söylemeye 2 yasa yaklasırken tek tük cümleler kurdu. suanda gayet akıcı istedigi cümleyi kuruyor öğrettigim esya vs gibi durumları tekrar edip söyleyebiliyor . sabah cocuk sarkısı actım dinliyorduks oglumda sarkıyla birlikte soyledi bir cok kısmını . esim sen bu cocuga tv izletmedin diye bu zamana kadar kaldı cocuk dedi yakın zamanda kuzenleri geldi 10 gün kadar kaldılar gercekten dili cözüldü biraz daha . ona baglıyormuş babası benn izletmedigim için gec konusmuşmuş bennde dedim ben izletmedigim için gec konusacaksa gec konussun ben tvden öğrenmesini istemiyorum konusmasını diyince evet tüm türkiye cocugunu yanlış büyütüyo bir sen dogrusun onlar yanlış yapıyor diye bende cocugumu yakamam diyince sustu ama bazen gercekten kendimi cok yorgun hissediyrm izletmeyecegim diye kırk takla atmak bir yana bu dısardan müdaheleler beni yoruyor siz söyleyin sevgili anneler ben mi yanlış yapıyorum kaldıki 11 aylık bir kızım daha var oldugumuz sehirde yalnızız kapımızı calan bile yok tek basıma yetmeye calışıyorum herseye 😯

Allah yardımcınız olsun. ısınız cok zor. esınızın destegı ve anlayısı cok onemlı. tek taraflı uğraşıyorsunuz. Allah cabanızı karsılıksız bırakmaz ınsaallah.
tv konusunda esınızın soyledıklerıne cok sasırdım . tv nın gec konusmaya sebep vermesının orneklerı cokken tv nın konuşmasını gecıktırdıgını nasıl dusunmus anlam veremedim. anlattıgınıza gore çocuğunuzun konusma seyrı de gayet ıyı ılerlemıs. bızde de tv yok. oglum 22 aylık olacak yakında. su an ıkı uc kelımelık cumle kuruyor. Söylediğimiz kelımelerı ardımızdan tekrar edıyor. benım esım de tv bagımlısıydı daha sonra tv nın zararlarıyla ılgılı bır program ızledık birlikte. masum sandıgımız cızgı fılmlerde bıle cocugun ahlakı düşünceleri uzerınde oynanan oyunları gorduk beraber. ve cok sukur kendısı karar verdı kaldırmaya tv yı. Allah sızın esınıze de boyle bır uyanıs nasıp etsın ınsaallah.

Eslerin bu konudaki uyumu cok önemli sizler cok sanslısınız Allah bizlere de nasip etsin inş. Bna sasırıyor sen gercekten akşama kadar böyle cocuklarla oymuyormusun diye iki kücük cocuk ikisi de bana muhtac hem madden hem manen burdaki yazanları okumak bu mücadeleyi veren başka insanların oldıgunu bilmek emerjiö bittigi anda bana bir fer bir kuvvet oluyor Allah razıbolsun ön ayak olanlardan inş.. sizin de bebeginizi Allah bagoslasın

Allah yardımcınız olsun. ısınız cok zor. esınızın destegı ve anlayısı cok onemlı. tek taraflı uğraşıyorsunuz. Allah cabanızı karsılıksız bırakmaz ınsaallah.
tv konusunda esınızın soyledıklerıne cok sasırdım . tv nın gec konusmaya sebep vermesının orneklerı cokken tv nın konuşmasını gecıktırdıgını nasıl dusunmus anlam veremedim. anlattıgınıza gore çocuğunuzun konusma seyrı de gayet ıyı ılerlemıs. bızde de tv yok. oglum 22 aylık olacak yakında. su an ıkı uc kelımelık cumle kuruyor. Söylediğimiz kelımelerı ardımızdan tekrar edıyor. benım esım de tv bagımlısıydı daha sonra tv nın zararlarıyla ılgılı bır program ızledık birlikte. masum sandıgımız cızgı fılmlerde bıle cocugun ahlakı düşünceleri uzerınde oynanan oyunları gorduk beraber. ve cok sukur kendısı karar verdı kaldırmaya tv yı. Allah sızın esınıze de boyle bır uyanıs nasıp etsın ınsaallah.

Biliyormusunuz bu savası sadece ev içinde vermiyorum herkes böyle düşünğyor nerdeyse kayınvalidem gecenlerde otururken su su da cocıguna tv izletiyor yoksa renkleri öğrenemezmiş cocuk diye laf carpıttı olabilir annecim ben kitaplardan öğretmeyi istiyorum dedim kendi annemse hep ayrı alem bilmiyorum saglam yetiştirebilecekmiyiz kuzularımızi benim düşütüğüm hatalara düşmesin dşye cabam duam hep..

Yusufbekir

New member
Merhaba sevgili anne hiç merak etmeyin cocuklarınız henüz küçükler biraz büyüyüp diğer çocuklardan daha farklı olduğunu görünce tv konusunda sizin düşüncelerinizi yanlış görenler de size hak verecekler. Benim de büyüğüm 37 aylık onunla renkler sayılar vs öğretmek için çok ilgilendim. Ama küçüğümle ilgilenemedim diye üzülürken bi baktım o da beraber öğrenmiş herşeyi . Bu arada evimizde tv var fakat yok gibi çok şükür. Bu konuda hiç yalniz hissetmeyin kendinizi. İnanın tv olmadan da herşey öğreniliyor hem de daha verimli oluyor hem sizinle sıkı bağ kuruyor hem de öğrenme yaşı geldiğinde size meraklı sorular istediğimizden daha çok yağıyor adeta . Rabbimden kolaylıklar diliyorum tüm gayretli annelere.

Merhaba sevgili anne hiç merak etmeyin cocuklarınız henüz küçükler biraz büyüyüp diğer çocuklardan daha farklı olduğunu görünce tv konusunda sizin düşüncelerinizi yanlış görenler de size hak verecekler. Benim de büyüğüm 37 aylık onunla renkler sayılar vs öğretmek için çok ilgilendim. Ama küçüğümle ilgilenemedim diye üzülürken bi baktım o da beraber öğrenmiş herşeyi . Bu arada evimizde tv var fakat yok gibi çok şükür. Bu konuda hiç yalniz hissetmeyin kendinizi. İnanın tv olmadan da herşey öğreniliyor hem de daha verimli oluyor hem sizinle sıkı bağ kuruyor hem de öğrenme yaşı geldiğinde size meraklı sorular istediğimizden daha çok yağıyor adeta . Rabbimden kolaylıklar diliyorum tüm gayretli annelere.

Allah razı olsun bu yollarda gecmiş birinden duymak ayrı rahatlatıyor cünki kolay olan ac izlet sen de rahatla o da ama nereye kadar nekadsr iyi bumu sorgulayan yok zorlandıgında direkt acıp oturtunca güya bitti tüm ďrttler