Yeni dogacak bebekle kendimi onara bilir miyim?

Umutluana

New member
Merhaba arkadaslar. Ofke kontrol vebcocuklukta guvenli baglanamama gibi sorunlari olan bir anneyim. Oglum 5 yasinda. Yakin zamanda bir oglum da olacak insallah. Sorunlarimla basedebilmek icin elimden geleni yapmaga calisiyorum. Esimle birlikte psikologa, aile terapisine vs gidiyoruz faydasini da goruyoruz cok sukur. Adem Gunesin derslerini dinledim, ihtiyac olunca tekrar dinliyorum, bir cok kitabini okudum ve okumaga devam ediyorum. Calistigim icin yalitim onarim surelerine harfiyen uyamasam da kendimi sakimlesdirmek adina bir seyler yapiyorum. Bir seyi merak ediyorum yeni doagacak olan oglumla sadece kendimi ona vererek onarim yapabilir miyim? yalitim suresinde dikkat edilecek seylere zaten uzun bir suredir dikkat ediyorum. Sosyal medya, haber takibi yok, tv yok. Su anda izinde oldugum isle ilgili de bilgi yukum yok. En cok actigim site burasi. Burdan da oykulerden etkileniyorum bence. Oglum dogduktan sonra buraya da giremicem muhtemelen. Sizce sadece kendimi ona birakarak kendi bebekliyim ve cocuklugumda yasadigim eksiklieri tamamlaya bilir miyim. Hepsini teker teker buldum sayilir derdlerimin nedenlerini.
Bebeyimle daha da sakinleseceyimi umuyorum. Olabildigince uzun bir izin kullanmak istiyorum. Sizce mumkun mu?

Umutluana

New member
Merhaba Nese hanim cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Yabanci oldugumuz icin cok kimsemiz yok sayiliriz burda. Sadece 1 aylik bana yardim amacli kayinvalidemle kayinpeder geliyorlar. Ondan sonra yine cocuklarim, esim ve ben insallah. Gelip gidenim cok yok. Bebek biraz buyumeden de ben gitmem zaten. Onarim bebek dogduktan hemen baslamasi mutlak mi?

Umutluana

New member
Cok tesekkur ederim. Dinlemistim tekrar dinler sizin paylasimlarinizi da okurum insallah. Bu takma adi secmemin nedeni oglumla olan sorunlarimizi Anadadolu pedahojisiyle cozeceyimize umut etmemdi cok sukur umutlarim gercek oldu nerdeyse, kendime biraz da ceki duzen verirsem daha iyi olacak insallah. Iyi ki varsiniz ��

Bir bebeğin sakinliği dinginliği, yavaşlığı bir annenin görebileceği en sakin liman belki de.. Bakmak ve görmek arasındaki farkı yakalayabilirseniz yavrunuz sizi dusundugunuzdende iyi edebilir bence. Ama geçmişten gelen derin yaralarıniz varsa size dürtü veren, sizi belli davranışlara iten, önce onları halletmek, bu sukunet limanına sığınmanın önünü açacaktır bence. Ne kadar güzel düşünmüşsünüz sevgili Umutluana, bizlere de umut olmak, okuyan bir annenin daha umudu olmak icin surecinizi bizimle Paylasir misiniz?

Nuray19

New member
Rica ederim Umutluana (isminiz de ne güzel :)

Aslında bebek doğunca kayınvalideniz ve kayınpederiniz geliyosa bu süre bitip onlar evlerine geri dönünce onarım sürecine başlasanız daha iyi olur. Çünkü çocuklarınız ve eşiniz dışında başkalarıyla görüşmemeniz yalıtım şartı için önemli, bunun nedeni de başkalarıyla olabildiğince his alışverişinde bulunmama gerekliliği.

Onarım sürecinde sığınacağınız kişi bebeğinizse evet doğumdan sonra başlayın sürece.

Onarım süreciyle ilgili, şartları ve yapılması gereken egzersizler ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip misiniz? Pedagoji Okulu 24. Bölümü izlediniz mi? Orada onarımı ayrıntılarıyla anlattı Adem Hoca. İzlemediyseniz izleyin ondan sonra onarım sürecini deneyimleyin derim.

Bu arada ben de yaşadım onarım sürecini yaklaşık 6 ay önce. Çok güzel sonuçlar aldım, muazzam kazanımlar elde ettim. İyi ki yapmışım diyorum. Deneyimlerimi şu konuda paylaştım okumak isterseniz paylaşayım : Kendini Onarım Nasıl Olmalı?

Kolaylıklar diliyorum ve de hayırlı doğumlar.

Doğum sonrası hormonların etkisiyle insan baya bı hassaslasiyor ya, onarım süresince patlamalar bunalmalar olacağını varsayarsak bu anları daha fazla ve uc bı şekilde yaşar mı acaba.. yoksa o patlamaları bebeğe sığınarak daha kolay mı atlatır..

Umutluana

New member
Ilk cocugumda lohusaligim cok iyi gecmisti insallah bu sefer de daha iyi olur. Daha bilincliyim 5 sene oncesine gore. Bebegim de rahat bir bebekdi, emzirmede sorun yasamadim,esim cok destek oldu ve en onemlisi mesleyimdrn dolayi beni bilmis zannettikleri icin annemin ve kayinvalidemin geleneksel onerilerine mantikli karsi cikmalarimi daha kolay kabul ediyorlardi. �� insallah bu sefer her sey cok daha iyi olur, hep umut doluyum. Rabbim tum annelrin yardimcisi olsun.

Zeliss

New member
merhabalar

öncelikle hayırlı kavusmalar diliyorum evladınızla...onarım sürecine baslamıs, henüz tamamlamamıs( ki bence bu sürec omur boyu devam edecek)
biri olarak nacizane fikrimi paylasmak isterim sizinle...

farkındalıgınızı ve cabanızı takdir etmemek mümkün degil elbet. ve yorum yazan diger arkadasların dedikleri gibi bir bebek yavaslamak,sakinlesmek belkide arınmak icin en guzel liman,ama kacırdıgınız bir nokta su ki; onarılmak icin sadece kendinize ihityacınız var. sizden olan bir canlı dahi olsa baskasının hisleriyle ,size hissettirdikleriyle _onarım_ gercek mahiyetine ulasamıyor galiba. sadece ve sadece kendiniz icin kendinize ihtiyacınız var.

bu yola cıkarken bende cocuklarım icin onarılmak adına baslamıstım . ama gordum ki cocuklarıma iyi gelebilmek icin once kendi kalbime misafir olup once kendim olan cocugu ( yani kendimi)bulup,ona ulasıp sadece onun icin bişeyler yapmalıymısım ki saglıklı bir ruh halı,sekine haline ulasabileyim.
sozun ozu derim ki onarılmak icin bebeginize ,onun gelmesini beklemenize ve ondan medet ummanıza gerek yok.hemen simdi baslayın o geldiginde yapmayı ve ulasmayı beklediginiz haleti ruhiyeye...
zaten olması gerekenleri arastırmıs ve bu hakkında bılınclenmıssınız. hemen simdi kalbinize misafir olun derim ben...sevgiyle:eek:

Umutluana

New member
merhabalar

öncelikle hayırlı kavusmalar diliyorum evladınızla...onarım sürecine baslamıs, henüz tamamlamamıs( ki bence bu sürec omur boyu devam edecek)

farkındalıgınızı ve cabanızı takdir etmemek mümkün degil elbet. ve yorum yazan diger arkadasların dedikleri gibi bir bebek yavaslamak,sakinlesmek belkide arınmak icin en guzel liman,ama kacırdıgınız bir nokta su ki; onarılmak icin sadece kendinize ihityacınız var. sizden olan bir canlı dahi olsa baskasının hisleriyle ,size hissettirdikleriyle _onarım_ gercek mahiyetine ulasamıyor galiba. sadece ve sadece kendiniz icin kendinize ihtiyacınız var.

bu yola cıkarken bende cocuklarım icin onarılmak adına baslamıstım . ama gordum ki cocuklarıma iyi gelebilmek icin once kendi kalbime misafir olup once kendim olan cocugu ( yani kendimi)bulup,ona ulasıp sadece onun icin bişeyler yapmalıymısım ki saglıklı bir ruh halı,sekine haline ulasabileyim.
sozun ozu derim ki onarılmak icin bebeginize ,onun gelmesini beklemenize ve ondan medet ummanıza gerek yok.hemen simdi baslayın o geldiginde yapmayı ve ulasmayı beklediginiz haleti ruhiyeye...
zaten olması gerekenleri arastırmıs ve bu hakkında bılınclenmıssınız. hemen simdi kalbinize misafir olun derim ben...sevgiyle:eek:

Merhaba
tesekkur ederim onerileriniz icin dikkate alicam insallah

merhabalar

Ne kadar da guzel özetlemişsiniz.. Yüreğinize sağlık